Återigen fri från skador

Återigen fri från skador

God morgon alla läsare! Vilken dag vi har framför oss, en mild temperatur i Halmstad och äntligen lite solsken efter helgens busväder. Det blir en dag fyll med träning och det känns otroligt bra att äntligen vara tillbaka på rätt spår efter några månader präglade med skador. Än så länge är jag mest ute och bara springer men så småningom så har jag haft mina funderingar angående att få hjälp av en personlig tränare för att utföra alla övningar på ett korrekt sätt och få framtagna övningar för att bygga upp styrkan i de muskler som har drabbats av skador. Rehab är något som jag vet är viktigt men under den här perioden så slarvade jag en hel del och tränade nästan ingen rehab, istället så lät jag kroppen vila. Skadorna tog över all glädje och gjorde att all form av motivation bara försvann, men nu när jag är i frisk igen så har jag återfunnit träningsglädjen. För att inte hamna där igen så gäller det att i början verkligen fokusera på de områdena där jag har drabbats av skador och jag tror att det inte bara handlar om att bygga upp en styrka utan också en rörlighet. Det finns många fördelar med en personlig tränare och även fast jag är en ganska flitig besökare på gymmet så tror jag absolut att jag kan dra nytta av en personlig tränare. Min motivation i dagsläget behöver knappast ifrågasättas men det bör mina kunskaper. För med tanke på min skadehistorik så har jag uppenbarligen tränat på helt fel sätt på sistone, så jag kommer fokusera väldigt mycket mer på att utföra övningarna korrekt och inte göra några felbelastningar. Till en början så är det löpning som gäller för att bygga upp en grundstyrka i hela kroppen, sen kommer jag fokusera betydlig mer på vissa områden.  


Kommentarer är stängda.